fbpx

Lastentautien erikoistuvana Jyväskylässä

Hei! Olen Juuso Matkaselkä, lastentautien erikoistuva lääkäri Jyväskylässä. Olen ollut lastentaudeilla kaksi ja puoli vuotta. Tästä jaksosta olen viimeisen vuoden toiminut erikoistuvien vanhimpana ja pian suuntaan yliopistosairaalaan erikoistumisen loppuvaihetta varten.

Lastentaudeilla erikoistuva lääkäri työskentelee päiväpäivystyksessä, lastenosastolla, vastasyntyneiden teho- ja valvontaosastolla sekä hoitokeskuksessa (jota voisi kutsua myös päiväsairaalaksi). Infektiot ja muut akuutit ongelmat muodostavat suurimman osan potilaista, mutta paljon on myös pitkäaikaisia potilaita. Yleisiä hoidon syitä ovat allergiset sairaudet, reumasairaudet, keskosuuteen liittyvät ongelmat, diabetes ja gastroenterologiset sairaudet. Lastentautien kirjo on kuitenkin laaja, ja Novan kokoisessa sairaalassa pääsee näkemään paljon myös harvinaisia ongelmia. Pidemmälle ehtineet erikoistuvat tekevät myös poliklinikkatyötä ja yleensä jakson lastenneurologialla.

Uuden lääkärin perehdytys

Uusien lääkäreiden perehdytystä on kehitetty jatkuvasti. Ensimmäisinä päivinä sijoitus on aina ”ylimääräisenä” niin, että on aikaa yleensä vanhemman erikoistuvan kanssa tutustua talon tapoihin ja tehtäviin. Erilaisia hätätilanteita harjoitellaan säännöllisesti simulaatioissa, ja erityisesti vastasyntyneiden hätätilanteissa toimimista harjoitellaan alkuvaiheessa paljon. Meillä on myös laaja ja hyvin ajan tasalla pidetty kirjasto hoito-ohjeita, joista löytyy vastaukset useimpiin kysymyksiin, joita alkuvaiheessa herää.

Erikoistuvan työnkuva on kaikilla melko samanlainen, mutta sijoituksia toki muokataan tarpeiden mukaan. Esimerkiksi lyhyttä reunajaksoa tekevät erikoistuvat ovat suuremman osan ajasta päivystyksessä ja osastoilla, kun taas lastentautien erikoistuvat pääsevät poliklinikkatyöhön aiemmin. Osa-aikaisuus on erikoistuvilla harvinaista, mutta lomat ja muut vapaat toteutuvat meillä erinomaisesti.

Lastentaudit on päivystysala, eikä kiireeltä voi aina välttyä. Ilmapiiri kuitenkin on hyvä ja hommat hoidetaan yhteistyössä. Missään sijoituksessa ei jatkossakaan joudu olemaan yksin. Apua saa aina tarvittaessa ja erikoislääkärit tulevat paikalle tarvittaessa nopeasti – päivystysaikanakin aina 30 minuutin sisään.

Miksi erikoistuvan lääkärin kannattaa tulla töihin Novan lastentaudeille?

Suurempaa keskussairaalaa ei Suomesta löydy, ja se näkyy. Meillä pääsee näkemään todella paljon erilaisia potilaita, ja monia asioita hoidetaan pidemmälle kuin pienemmissä sairaaloissa. Meillä on mahdollista saada monipuolinen osaaminen lastentaudeista ja syventää osaamista itseä kiinnostavaan suuntaan jo ennen yliopistovaihetta. Esimerkiksi itse olen tehnyt sydämen ja aivojen ultraäänikurssin ja kehitystyötä. Koulutukset toteutuvat erinomaisesti ja sisäisiin sekä ulkoisiin koulutuksiin pääsee hyvin osallistumaan.

Myös reunojen tekijät saavat meiltä kattavan katsauksen lapsiin. Suosittelen kokeilujaksoa myös niille, jotka ovat kiinnostuneita lastentaudeista, mutta eivät ole vielä varmoja siitä, mihin haluavat erikoistua – hukkaan se ei mene! Ja toisin kuin lehdistä on välillä saanut lukea, lastenlääkärien työllisyystilanne on tällä hetkellä erinomainen, ja tarve ei näytä olevan vähenemässä lähivuosikymmeninä.

Jyväskylä on erinomainen paikka myös siinä, että tarjolla hyvin laajasti töitä eri erikoisaloilta. Sairaala Novassa voi tehdä lähes kaikkien erikoisalojen palveluita, ja lähellä on monia terveyskeskuksia, joten erikoistumispolkua voi rakentaa pitkälle ilman muuttoja. Kaupunki on myös viihtyisä ja elinvoimainen ja täynnä luontoa ja urheilumahdollisuuksia.

Toivottavasti innostut erikoistumaan lastentaudeille Sairaala Novaan!

Juuso Matkaselkä
lastentautien erikoistuva lääkäri, Sairaala Nova

Kandikesän kuulumiset

Kuopion kandivastaava Eino tässä terve.

Menneenä kesänä sain aloittaa tk-urani Jyväskylässä. Täällä tuli opittua taas monenlaista lääketieteestä, työn teosta ja itsestään. Lääketieteen osalta huomasi, että paljon on jo mieleen tarttunut, mutta paljon sieltä vielä tiedonjyväsiä puuttuu. Tk-kesän kokemuksia näin jälkeenpäin pohtiessa, pääosaan nousivat kuitenkin lääketieteen sijaan erilaiset persoonat.

Ensimmäiset persoonat olivat terveyskeskuksen seniorit. Heidän osaamisestaan, jota he ystävällisesti meille kandeille jakoivat, olen äärimmäisen kiitollinen ja heidän apunsa olikin suurin voimavara koko kesänä. Heiltä oppi myös, että tk-työtä voi tehdä tuhansin eri tavoin, joista kaikista sai imeä oppia omaan työskentelyyn.

Toiset persoonat olivat niitä jotka vastaanotolle saapuivat. Tk-potilailla oli hyvin monenlaisia elämäntilanteita ja ongelmia, jokaiseen niistä täytyi hieman eri tavalla suhtautua ja samaistua. Huomasi, että vastaanoton tekee lääkäri vain korkeintaan puoliksi, potilaan persoona muutti suuresti vastaanoton laatua.

Viimeisenä kesän jälkeen mieleen jäi oma lääkäripersoona, jonka huomasi taas kesän aikana kehittyvän. Senioreilta poimitut parhaat palat, onnistuneet ja myöskin epäonnistuneet potilaskohtaamiset kaikki muokkasivat tapaa, jolla itse työskentelee. Parasta oli kuitenkin huomata, että töitä pystyi tekemään omalla persoonallaan ja juuri tästä potilailta saikin eniten positiivista palautetta.

Tk-työssä parasta olikin ihmisten hoito sairauksien sijaan. Hyvää syksyn alkua kaikille, olkaahan ihmisiksi.

Eino

Lääkärinä Pihlajalinnan kuntatoimipisteissä

Olen Henna Pekki, geokätköilyyn hurahtanut lääketieteen tohtori. Muu vapaa-aikani menee liikkuessa, milloin milläkin tavalla.

Valmistuin vuonna 2018 lääketieteen tohtoriksi ja työskentelen tällä hetkellä Pihlajalinnan kuntatoimipisteissä päivystävänä lääkärinä. Tänä keväänä aloitin kandimentorina uudelle päivystysringille ja lisäksi aloitan syksyllä työnohjaajaopinnot, jotta minulla olisi entistä enemmän annettavaa kollegoilleni.

Teen lähes ainoastaan töitä ensiavun puolella ja työpäiväni muovautuvat hyvin pitkälti potilasvirran mukaan. Ensiavussa työpäivät ovat hyvin vaihtelevia ja välillä ehdin lukea päivän lehden vuorossa, mutta toisina päivinä puolestaan syön lounaani työpöydän ääressä lukien seuraavan potilaan esitietoja. Työssäni ei ole aikatauluja, joten teen työtä omaa vauhtiani.

Panostamme työnohjaukseen ja konsultointiin

Kaikille YEK-vaiheen lääkäreille nimetään ohjaava lääkäri ja myös minuun voi olla tarvittaessa yhteydessä, jos tuntee tarvitsevansa lisätukea. Tavoitteenamme on järjestää mentorointikertoja kuukausittain läsnäolotilaisuuksina. Myös kokeneilta hoitajilta voi kysyä apua, sillä heidän tietotaitonsa helpottaa merkittävästi kokeneemmankin lääkärin arkea.

Pihlajalinnalla ensisijaisesti konsultoidaan oman terveysaseman muita kollegoja, mutta päivystysaikana ja muutenkin voi myös soittaa yleislääketieteen takapäivystäjälle. Lisäksi meillä on hyvin saatavilla eri erikoisalojen konsultteja suorien numeroiden päässä. Kiireettömissä asioissa konsultaatiovastaukset tulevat usein saman viikon aikana, jopa nopeammin kuin mihin olen muissa työpaikoissani tottunut.

Tyytyväisyys työhön lähtee luottamuksesta

Minut saa tyytyväiseksi se, että minulla on ympärillä ihmisiä, joiden kanssa tarvittaessa pallotella ajatuksia. Koen myös tärkeäksi, että tiedän kehen olla yhteydessä, jos ongelmia ilmenee ja että minulla on luotto siihen, että asia noteerataan ja mietitään ratkaisua. Hyvän konsulttiverkoston avulla koen, että epävarmuutta on helpompi hallita.

Omalla kohdallani myös työkuormaa on pystynyt tarpeen mukaan säätämään ja omaa jaksamistani on pystynyt kuuntelemaan, mikä ei aina toiminut muissa paikoissa, joissa olen työskennellyt. Arvostan työssäni myös sitä, että pystynyt vaikuttamaan omiin työaikoihini ja tarvittaessa saamaan vapaata, kun vain ilmoitan asian ajoissa.

Tervetuloa työkaveriksi!

Henna Pekki

Voit sopia kauttamme töitä Pihlajalinnan kuntaulkoistuksiin, jolloin työllistyt kunnan ja Pihlajalinnan yhdessä hallinnoimille terveysasemille.

Mikä hyvinvointialueissa mietityttää? – vastauksia yleisimpiin kysymyksiin

Oletko miettinyt, mitä organisaatiomuutoksia hyvinvointialueiden myötä mahtaa tulla ja miten muutokset voivat vaikuttaa esimerkiksi lääkärin työllistymiseen, työsuhteisiin tai palkkaukseen?

Ymmärrämme hyvin, että moni asia hyvinvointialueisiin liittyen mietityttää ja voi vaikuttaa työjaksojen suunnitteluun. Siksi me MediAvulla seuraammekin tiiviisti hyvinvointialueiden rakentumista.

Keräsimme lääkäreiltä esiin nousseita kysymyksiä liittyen tuleviin hyvinvointialueisiin ja saimme niihin kommentteja Varkauden johtavalta ylilääkäriltä Jyrki Kyynäräiseltä. Jyrki on mukana Pohjois-Savon hyvinvointialueen sotekeskuskokonaisuuden valmistelussa.

Miten nykyinen henkilöstö siirtyy hyvinvointialueille?

Henkilöstö siirtyy nykyisten työnantajiensa palveluksesta suoraan uuden työnantajan, eli tässä tapauksessa hyvinvointialueen palvelukseen liikkeenluovutusperiaatteella 1.1.2023 alkaen. Liikkeenluovutuksen periaatteisiin kuuluu, että luovutushetkellä henkilöstö siirtyy vanhoina työntekijöinä ja luovutushetkellä työsuhteen ehdot eivät muutu.

Miten palveluiden saatavuus taataan alueellisesti?

Hyvinvointialueen tehtävä on taata tasavertaiset palvelut alueellaan. Pohjois-Savon alueella tähän liittyvän valmistelutyöryhmän työ on vielä kesken ja lopullista päätöstä ei vielä ole. Palveluiden saatavuuden parantamisessa tullaan hyödyntämään yhtenäisiä palvelupolkuja koko hyvinvointialueen laajuisesti.

Säilyvätkö nykyiset toimipaikat vai tuleeko pienempien toimipaikkojen yhdistymisiä tai lakkautuksia?

Toimipaikkaverkoston osalta heti vuodenvaihteessa ei todennäköisesti ole tulossa juurikaan muutoksia. Hyvinvointialueen aloittaminen on iso muutos koko alueella ja pelkästään arkisten asioiden siirto käytännössä vaatii runsaasti työtä. Yksittäisten toimipaikkojen osalta odottaisin muutoksia mahdollisesti vasta siinä vaiheessa, kun hyvinvointialueen toiminta on saatu käynnistettyä. Lopullisissa päätöksissä ovat mukana hyvinvointialueen valtuutetut, sekä toimiva johto, joka valitaan kesän jälkeen.

Palkkojen osalta on tulossa suuri yhteensovittamistyö. Miten palkkaharmonisointi toteutetaan ja miten palkat hyvinvointialueilla rakentuvat?

Tällä hetkellä alueella on useita työnantajia, joiden kesken on suuria eroja palkkauksen määräytymisperusteissa. Jatkossa saman työnantajan alaisuudessa palkkauksen määräytymisperusteet on oltava samanlaiset. Tämä ei tarkoita sitä, että kaikille maksetaan samaa palkkaa, vaan sitä, että samasta työstä maksetaan samaa palkkaa. Esimerkiksi terveyskeskuslääkärin palkkaus voi määräytyä siten, että hyvinvointialueella kaikilla olisi sama pohjapalkka, jonka lisäksi sitten esimerkiksi syrjäisemmässä sijainnissa maksettaisiin syrjäseutulisää tai tehtävänkuvaan perustuvaa lisää. Palkkaharmonisoinnin lopullisesta toteutustavasta ei ole vielä päätöstä.

Erikoissairaanhoidon muutokset hyvinvointialueelle mentäessä? Lisääntyykö erikoisalatarjonta?

Tämän hetken valmistelussa erikoissairaanhoitoon ei ole odotettavissa suuria muutoksia alueella. Odotan itse nykyisenkaltaisen systeemin jatkuvan, eli eri alojen erikoislääkäreiden vastaanottoja tarjotaan suurimmissa SOTE-keskuksissa osana yliopistosairaalan palveluntuotantoa.

Miten erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon roolit näkyvät jatkossa ja lisääntyykö erikoissairaanhoidon palvelut asukkaille?

Hyvinvointialueella on tiukka taloudellinen ohjaus ja kustannusten jatkuva nousu pitää saada pysäytettyä valtakunnallisesti. Olennaista palveluiden tarjoamisessa asiakkaille on toimiva perusterveydenhuolto, jossa tehdään hoidontarpeen arvio asiakkaalle. Erikoissairaanhoidon palvelut asiakkaan näkökulmasta tuskin tulevat olennaisesti muuttumaan.

Voiko hyvinvointialueella olla erilaisia toimintakäytänteitä jatkossakin vai yhtenäistetäänkö kaikki toiminnot?

Toiminta tulee olemaan jatkossa yhteisen johdon alaisuudessa, joka väistämättä yhtenäistää toimintakäytänteitä ainakin hallinnon tasolla. Yhteisesti sovittujen pelisääntöjen puitteissa toiminnan järjestämisessä voi olla paikallisia eroavaisuuksia, mutta tähän vaikuttaa olennaisesti kesän jälkeen valittava toimiva johto, sekä yhteisesti valittavat toimintamallit, jotka ovat vielä valmistelussa.

Mitä etuja hyvinvointialueet tuovat työntekijälle? Vaikuttaako hyvinvointialueet esim. koulutuskäytänteisiin?

Suurin etu työntekijälle, erityisesti koulutusvaiheessa olevalle lääkärille on se, että työnantaja säilyy jatkuvasti samana, kun palvelupaikka vaihtuu. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että lomaedut säilyvät ja esim. palkallisten, täysien kesälomien pitäminen on mahdollista jo uran alkuvaiheesta lähtien. Yhden organisaation alla toimiminen mahdollistaa myös yhtenäisten hoitoketjujen rakentamisen ja henkilöstön kouluttamisen aiempaa paremmin.

Miten henkilöstö ja etenkin lääkärit suhtautuvat hyvinvointialueiden tuloon?

Tällä hetkellä näkisin henkilöstön olevan varsin odottavissa tunnelmissa. Valmistelutyötä on tehty paljon ja toimiva johto on osallistunut niihin aktiivisesti. Työntekijöillä kysymyksiä on noussut esille pitkälti edellä olevista asioista, erityisesti palkoista, mutta käytännössä lopullisia vastauksia kysymyksiin ei vielä ole.

Kysymyksiin kommentoi Varkauden johtava ylilääkäri Jyrki Kyynäräinen. Mikäli työ Varkaudessa Jyrkin kollegana kiinnostaa, ota yhteyttä!

MediAvun avulla lääkärit ja hammaslääkärit työllistyvät suoraan kuntien, kuntayhtymien ja hyvinvointialueiden omiksi työntekijöiksi. Helpota omaa vertailutyötäsi kysymällä suoraan sinua kiinnostavista työpaikoista, työnkuvista ja palkkauksesta!

Erikoistumassa neurolla Sairaala Novassa

Hei! Olen Maiju Pohjolainen, neurologiaan erikoistuva lääkäri. Valmistuin lääketieteen lisensiaatiksi vuonna 2018 Kuopiosta.

Olen työskennellyt Keski-Suomen keskussairaalan neurologian klinikassa syksystä 2019 lähtien. Tällä hetkellä olen ollut sijoitettuna neurologian poliklinikalle mutta alkuvaiheen erikoistuvana olin pääasiassa sijoitettuna neurologian akuuttiosastoille ja päivystykseen.

Perehdytys Sairaala Novassa

Olemme pyrkineet kehittämään jatkuvasti perehdytysohjelmaamme. Uudet lääkärit pyritään sijoittamaan sellaisiin työpisteisiin, että seniorilääkärillä tai kokeneemmalla erikoistuvalla on mahdollisuus perehdyttää käytännön työhön ensimmäisten päivien ja viikkojen aikana. Alun jälkeenkin seniorituki jatkuu vahvana, meillä esimerkiksi osastoilla ei tarvitse koskaan kiertää yksin vaan aina erikoislääkärin (tai loppuvaiheen erikoistuvan) kanssa. Meillä on erinomainen työyhteisö ja matalan kynnyksen tukea ja konsultaatiovastauksia saa kaikilta työkavereilta.

Omaan työnkuvaan ja työaikaan voi vaikuttaa

Olen toivonut nyt enemmän sijoitusta poliklinikalle ja toiveeseen on pystytty vastaamaan hyvin. Ilta- ja viikonloppupäivystysten määrä on ollut kohtalainen ja päivystysten määrään ja ajankohtaan on myös mahdollista vaikuttaa itse. Työaika on pysynyt pääosin sovitussa klo 8–15.45 joka päivä, ylitöitä tulee harvemmin. Työnkuormitus neurologialla on ollut erittäin maltillinen moniin muihin työpaikkoihini verrattuna.

Pelkkää positiivista palautetta työilmapiiristä

Työilmapiiri meillä on erinomainen. Luulisin, että iso syy siihen, että lähdin erikoistumaan neurologialle, oli halu palata takaisin Keski-Suomen keskussairaalan neurologian klinikkaan mahtavan amanuenssina vietetyn jälkeen. Ilmapiiristä ja uusien lääkäreiden vastaanotosta on tullut pelkkää positiivista palautetta. Kahvitaukoja ja lounastaukoja ehtii pitää ja työkavereihin tutustua varsin mukavasti!

Sairaala Novan neurologia on erinomainen valinta nuorelle lääkärille

Neurologia on erinomainen ja kehittyvä ala, jonka työtilanne on hyvä. Ja vaikka et erikoistuisi neurologiaan, alan kokemus antaa eväitä todella monelle muullekin alalle. Meillä on tosiaan erinomainen seniorituki, joten yksin ei tarvitse jäädä. Ilta- ja viikonloppupäivystyksiä tehdään pitkään (vuosia) ns. apupäivystäjän roolissa, tukena on aina erikoisalojen vastuupäivystäjä.

Keski-Suomen keskussairaala eli nykyinen Sairaala Nova on Suomen suurin keskussairaala, joten täällä on mahdollisuutta laajoihin reunapalveluihin. Neurologian palvelut ovat hyväksiluettavissa monille eri erikoisaloille. Terveyskeskuksiakin on lähialueilla useita ja yleislääketieteen palvelutkin pääsee suorittamaan helposti Jyväskylästä käsin.

Lämpimästi tervetuloa Jyväskylän Sairaala Novaan!

Maiju Pohjolainen, neurologiaan erikoistuva lääkäri
Sairaala Nova

Terveiset Pielavedeltä

Olen Liisa Pietilä, yleislääketieteen erikoislääkäri, jolla on myös lastenneuvola ja kouluterveydenhuoltotyön erityispätevyys. Yleislääkärinä toimiminen muodostui jo varhain urallani tärkeäksi ja siinä pidän erityisesti työskentelystä perheiden, vanhemmuuden ja lasten kanssa. Siksi olenkin kouluttautunut Lapset puheeksi -työmenetelmiin.

Viime vuosina perhekeskuksen kehittäminen yhdessä muiden toimijoiden kanssa on ollut antoisaa. Noin kahdeksan vuotta olen ollut kouluttajalääkäri ja nyt olen mukana yleislääketieteen erl-koulutuksen kehittämisessä. Vastaan Nilakan alueen kouluttajalääkäreiden työstä sekä koulutuksemme laadusta, kehittämisestä. Vapaa-aikana liikun ja rentoudun monin tavoin luonnossa sekä pidän matkustamisesta.

Työnkuvani Kysterissä

Työskentelen Pielaveden terveysasemalla. Teen hieman vastaanottotyötä, mutta pääosin perhesuunnittelu-, äitiys- ja lastenneuvolaa. Työhöni kuuluu paljon yhteistyötä sosiaalitoimen kanssa yksittäisissä potilasasioissa ja erilaisissa verkostoissa. Olen saanut rakentaa vastaanottotyöni sisältöä itselleni kiinnostavaksi ja hoidankin paljon gynekologisia potilaita.

Nuorten lääkäreiden ohjaaminen on tärkeä osa työtäni; tällä hetkellä minulla on yksi erikoistuva ja kaksi yek-vaiheen lääkäriä ohjauksessa. Aikaa menee myös erilaiseen työn kehittämiseen ja toiminta luottamusmiehenä vie myös osansa.

Viiden tähden koulutuspaikassa nuori lääkäri huomioidaan

Perehdytystä varten on selkeä suunnitelma ja perehdytyskurssi. Olemme nähneet tärkeäksi hyvän työhön ja toimintaympäristöön perehdyttämisen sekä työpaikan työkavereihin tutustumisen.

Jokaiselle koulutettavalle nimetään oma ohjaaja ja ohjaus toteutuu säännöllisesti viikoittain. Kaikki ohjaajamme ovat erikoislääkärikouluttajia. Kolme kertaa kuukaudessa on toimipaikkakoulutus ja lisäksi voi osallistua KYS:n klinikkameetingeihin. Lääkäreiden omaa työnohjausta on kerran kuukaudessa. Lisäksi Kysterin YEK-vaiheen lääkäreille on yhteinen koulutus kerran kuukaudessa ja erikoistuville KYS-piirin koulutus kerran kuukaudessa. Teamsiin on koottu perehdytysmateriaalia ja ohjeita helposti käytettäväksi ja konsultoiva lääkäri on päivittäin puhelinsoiton päässä.

Työnkuva rakennetaan toiveita kuunnellen

Polilla työskennellään hoitaja-lääkärityöparimallilla ja omaa työpohjaa sekä vastaanottoaikoja voi muovata toiveiden mukaan. Moni tekee osa-aikaista työtä. Työnkuvaa rakennetaan omat oppimisen tarpeet ja toiveet huomioiden.

Työilmapiiristä olemme saaneet kehuja

Kovasti ovat kehuneet työilmapiiriä! Teemme joustavasti yhdessä työtä potilaan parhaaksi. Hoitajat ovat kokeneita ja auttavat mielellään. Kollegaa saa aina konsultoida.

Parasta työssäni Kysterin Pielavedellä

Työkaverit! Mahdollisuus muokata omaa työnkuvaa ja tapaa tehdä työtä vastaamaan omia työn tavoitteita ja arvoja. Olen myös tarvittaessa voinut muokata työtäni omaa jaksamista tukevaksi.

YEK-polkusi rakentuu Kysterissä näin

Mielellään jo ennen jakson alkua kuulemme, missä ja millaista työtä olet tehnyt. Mietimme taustasi ja omien koulutuksellisten tavoitteidesi pohjalta sinulle tarpeellisen työnkuvan. Alkuun on perehdytys ja myös ohjaukset alkavat kerran viikossa. Osallistut toimipaikkakoulutuksiin, yek-vaiheen lääkäreiden yhteiskoulutuksiin ja ulkopuolisiin koulutuksiin. Ohjaajasi seuraa ja arvioi kanssasi oppimista sekä päivittää oppimistavoitteitasi.

Meillä on ollut yek-jaksolla lääkäreitä, joille tk-työ on ollut hyvin uutta sekä kokeneempia kollegoita, joille työ on jo tutumpaa. Kokemattomammat olemme hissuksiin perehdyttäneet työhön, huomioiden pidemmät vastaanottoajat ja antaen reilusti toimistotyöaikaa.

Neuvolatyöhön olemme perehdyttäneet ensin työtä seuraamalla ja sitten tuetusti yksin tehden. Myös kokeneemmat ovat tuetusti siirtyneet heille vieraammille sektoreille.

Pielavedellä on vuodeosasto, jossa on 20 potilaspaikkaa. Siellä saa hyvän tuntuman sisätautien, kirurgian, neurologian ja geriatrian potilaisiin. Meillä käy konsultoimassa kardiologi, ortopedi, psykiatri ja geriatri. Mm. tämän ansiosta potilaiden diagnostiikka ja hoito onnistuu pth:ssa mahdollisimman pitkään.

Tervetuloa meille Kysteriin!

Meillä työskennellessä olet Pohjois-Savon shp:n palveluksessa ja siirtyessäsi esh:n palveluja tekemään, säilyvät mm. lomaedut. Saat hyvän perehdytyksen, koulutuksen, monipuolisen työn ja kollegiaaliset työkaverit. Savolaiset potilaatkin ovat kivoja!

Liisa Pietilä

Yleislääketieteen erikoislääkäri, Pielavesi

Voit sopia kauttamme töitä Kysteriin. Avullamme työllistyt toimipaikan omaksi lääkäriksi.