fbpx

Lääkärinä Pihlajalinnan kuntatoimipisteissä

Henna Pekki

Olen Henna Pekki, geokätköilyyn hurahtanut lääketieteen tohtori. Muu vapaa-aikani menee liikkuessa, milloin milläkin tavalla.

Valmistuin vuonna 2018 lääketieteen tohtoriksi ja työskentelen tällä hetkellä Pihlajalinnan kuntatoimipisteissä päivystävänä lääkärinä. Tänä keväänä aloitin kandimentorina uudelle päivystysringille ja lisäksi aloitan syksyllä työnohjaajaopinnot, jotta minulla olisi entistä enemmän annettavaa kollegoilleni.

Teen lähes ainoastaan töitä ensiavun puolella ja työpäiväni muovautuvat hyvin pitkälti potilasvirran mukaan. Ensiavussa työpäivät ovat hyvin vaihtelevia ja välillä ehdin lukea päivän lehden vuorossa, mutta toisina päivinä puolestaan syön lounaani työpöydän ääressä lukien seuraavan potilaan esitietoja. Työssäni ei ole aikatauluja, joten teen työtä omaa vauhtiani.

Panostamme työnohjaukseen ja konsultointiin

Kaikille YEK-vaiheen lääkäreille nimetään ohjaava lääkäri ja myös minuun voi olla tarvittaessa yhteydessä, jos tuntee tarvitsevansa lisätukea. Tavoitteenamme on järjestää mentorointikertoja kuukausittain läsnäolotilaisuuksina. Myös kokeneilta hoitajilta voi kysyä apua, sillä heidän tietotaitonsa helpottaa merkittävästi kokeneemmankin lääkärin arkea.

Pihlajalinnalla ensisijaisesti konsultoidaan oman terveysaseman muita kollegoja, mutta päivystysaikana ja muutenkin voi myös soittaa yleislääketieteen takapäivystäjälle. Lisäksi meillä on hyvin saatavilla eri erikoisalojen konsultteja suorien numeroiden päässä. Kiireettömissä asioissa konsultaatiovastaukset tulevat usein saman viikon aikana, jopa nopeammin kuin mihin olen muissa työpaikoissani tottunut.

Tyytyväisyys työhön lähtee luottamuksesta

Minut saa tyytyväiseksi se, että minulla on ympärillä ihmisiä, joiden kanssa tarvittaessa pallotella ajatuksia. Koen myös tärkeäksi, että tiedän kehen olla yhteydessä, jos ongelmia ilmenee ja että minulla on luotto siihen, että asia noteerataan ja mietitään ratkaisua. Hyvän konsulttiverkoston avulla koen, että epävarmuutta on helpompi hallita.

Omalla kohdallani myös työkuormaa on pystynyt tarpeen mukaan säätämään ja omaa jaksamistani on pystynyt kuuntelemaan, mikä ei aina toiminut muissa paikoissa, joissa olen työskennellyt. Arvostan työssäni myös sitä, että pystynyt vaikuttamaan omiin työaikoihini ja tarvittaessa saamaan vapaata, kun vain ilmoitan asian ajoissa.

Tervetuloa työkaveriksi!

Henna Pekki

Voit sopia kauttamme töitä Pihlajalinnan kuntaulkoistuksiin, jolloin työllistyt kunnan ja Pihlajalinnan yhdessä hallinnoimille terveysasemille.