fbpx

Lääkärinä Pihlajalinnalla Parkanossa

Kaisa Kykkänen Pihlajalinna

Terveisiä Parkanosta!

Olen Kaisa Kykkänen ja valmistuin 2019 Tampereen yliopistosta. Sen jälkeen päädyin sattumien kautta Pihlajalinnalle töihin Parkanon terveyskeskukseen. Koska en tiennyt yhtään mikä lääkäri musta tulisi isona, päädyin jäämään Parkanoon asiaa pohdiskelemaan. Nyt riittävän pohdinta-ajan jälkeen hain yleislääketieteen erikoistumisohjelmaan.

Olen ollut kohta siis kolme vuotta Pihlajalinnalla Parkanon terveyskeskuksessa töissä, tehden vastaanottoa, kiirevastaanottoa/päivystystä, äitiys- ja lastenneuvolaa sekä kouluterveydenhuoltoa. Lisäksi olen ajoittain ollut tuuramassa vuodeosastolla.

Nuori lääkäri huomioidaan hyvin

Parkanossa perehdytystä ja ohjausta on koko ajan pyritty kehittämään. Perehdytyksen lisäksi työn tekemistä tukee oma tietokanta Hoituki, josta saa haettua paikallisia hoitopolkuja ja ohjeita. Ohjausta on sekä ryhmä- että yksilömuodossa. Viikoittain meillä on Mäntän lääkäreiden kanssa teamsissa YEK-ohjaus ja yksilöohjausta järjestetään säännöllisesti.

Yksi suurimmista eduista on joustavuus työpäivissä. Lähes kaikki lääkärit tekevät osa-aikaista viikkoa ja vapaatoiveet yleensä järjestyvät myös joustavasti. Virka-ajan ulkopuolisten kiirevastaanottojen määrää saa myös omien tarpeiden mukaan säätää. Meillä on huomioitu nuoret lääkärit työlistoissa niin että listat ovat alkuun kevyempiä ja konsultointiin on mahdollisuus. Työnkuva suunnitellaan pitkälle omien toiveiden ja kiinnostusten mukaan.

Kimppakyyti hyvänä bonuksena

Kollegoihin tutustuminen on helppoa ja nopeaa, kun kuljemme Tampereelta kimppakyydillä. Itse koin töiden alkuvaiheessa matkat melkeinpä enemmän bonuksena, kun autossa pääsi matalalla kynnyksellä jakamaan mietityttämään jääneitä keissejä tai konsultoimaan vielä. Parkanossa on myös mukavia ja osaavia hoitajia, joiden kanssa työt sujuvat mukavissa merkeissä.

YEKin suorittaminen onnistuu mainiosti

Parkanossa YEK-koulutus rakentuu viikoittaisista ryhmäohjauksista sekä säännöllisistä yksilöohjauksista. Lisäksi ulkopuolisia koulutuksia varten jokaisella on oma koulutusraha. Yleensä YEK-vaiheen lääkärit tekevät neljä päivää viikossa ja jossain välissä sen pakollisen kolmen kuukauden kokoaikaisen jakson.

Mielestäni Pihlajalinnalla on monia hyviä etuja, esimerkiksi juurikin tuo työvuorojen joustavuus, yhteiskyydin tarjoaminen ja myös mallikkaasti pelaava työterveyshuolto.

Tervetuloa työkaveriksi Parkanoon!
Kaisa Kykkänen, yleislääketieteen erikoistuva lääkäri

Voit sopia kauttamme töitä myös Pihlajalinnan kuntaulkoistuksiin, jolloin työllistyt kunnan ja Pihlajalinnan yhdessä hallinnoimille terveysasemille.