fbpx

Nuori lääkäri Riihimäen terkassa

Olen Assi Salomaa, Kuopiosta huhtikuussa 2022 valmistunut 28-vuotias lääkäri. Kotoisin olen pääkaupunkiseudulta, jonne palasin opiskelujen jälkeen. Vapaa-aikaani tykkään viettää koirani kanssa. Harrastan myös salibandyä ja treenailen salilla.

Tällä hetkellä työskentelen terveyskeskuslääkärinä Riihimäellä, jonne päädyin töihin kandikesän kautta. Ennen vitosen kandikesää laitoimme ystäväni Sallan kanssa MediAvulle viestiä ja tiedustelimme, millaisia kesätyöpaikkoja olisi tarjolla lähellä pk-seutua. Saimme muutamia vaihtoehtoja, joista sitten päädyimme sopimaan työt Riihimäelle. Kandikesä sujui tosi kivasti, ja olisiko ollut noin kuukausi töiden jälkeen, kun jo sovittiin samaan paikkaan YEK-jakso.

Töissä viihdytään ja kollegaa tuetaan

Riihimäellä tk-lääkärin työpäivät vaihtelevat. Terkassa on eri tehtäviä, kuten neuvolaa, päivystystä ja tk-vastaanottoa. Marras- ja joulukuun 2022 olin itse pelkästään päivystyksessä, koska tykkään siitä. Riihimäen ehdottomiin vahvuuksiin kuuluvat mahtava työporukka sekä yhteishenki, joka ulottuu yli ammattirajojen. Lisäksi koulutuksiin ja ohjauksiin pääsee osallistumaan hyvin ja seniorituki on kunnossa. Kaikille lääkäreille on nimetty oma seniori, jolta saa aina apua. Myös kaikilta muilta kollegoilta saa kysyä ja varsinkin, jos jollakin löytyy jokin erikoisosaaminen, niin sitä sitten hyödynnetään. Aina saa apua, eikä koskaan ole tarvinnut jäädä yksin haastavien asioiden kanssa. Työporukan kesken järjestetään myös virkistyspäivä, pikkujouluja ja nyyttäreitä kahvihuoneessa.

Riihimäen terveyskeskus on hyvä koulutuspaikka

Nuoren lääkärin tai kandin on helppo aloittaa työt Riihimäen kivassa ja tukevassa työyhteisössä. YEK-koulutuspaikkana Riihimäki on erityisen hyvä, koska täällä saa monipuolista kokemusta erilaisista tk-lääkärin sektoritöistä (osastot, vastaanotto, päivystys, koulut, neuvolat jne). Esimerkiksi minulla on ollut alkuun tk-vastaanottoa ja neuvolaa. Pari kuukautta olin pelkästään tk-päivystyksessä ja syksyllä 2023 menen tk-sairaalan osastolle.

Ohjausta on järjestetty oman seniorin kanssa kerran viikossa. Myös juniorimeeting (esityksiä, potilastapauksia) järjestetään viikoittain. Talon sisäistä tai yhteistä koulutusta tulevan hyvinvointialueen sisällä on myös viikoittain. Työnkuvalliset toiveet huomioidaan kyselemällä lääkäriltä, mikä häntä kiinnostaa. Mahdollisuuksien mukaan saa tehdä sitten kiinnostuksen kohteisiin sopivaa työtä. Koska itse tykkään päivystää, sovimme ylilääkäri Paulan Kantolan kanssa, että olen 2 kk päivystyksessä. Neuvolatyöstä pidän myös, ja tätä sektoria tein 6 kk.

Riihimäki sopii hyvin työpaikkana henkilölle, joka haluaa oppia monipuolisesti tk-työtä ja tykkää tiimityöstä hyvässä työyhteisössä. Myös esim. tk-päivystyksen opetteleminen Riihimäellä on mukavaa, sillä paikalla on aina vähintään kaksi päivystäjää, joista toinen on tai molemmat ovat valmistuneita lääkäreitä.

Suosittelen lämpimästi Riihimäkeä työpaikaksi. Tervetuloa kollegaksi!

Assi Salomaa