fbpx

Lääkärin koulutus toimii Vaasassa

Vaasan koulutusylilääkäri Hanna Kujanpää

Hei! Olen Hanna Kujanpää ja toimin koulutusylilääkärinä Pohjanmaan hyvinvointikuntayhtymän alueella. Olen koulutukseltani yleislääketieteen erikoislääkäri ja työskennellyt pitkään Vaasan terveyskeskuksessa ennen nykyistä työnkuvaani. Vaasan terveyskeskus valittiin Nuorten Lääkärien Yhdistyksen ja Lääkäriliiton toteuttamassa koulutuspaikkakyselyssä jälleen viiden tähden koulutuspaikaksi. Eikä suotta! Vaasassa on jo pitkään tehty töitä laadukkaan koulutuksen ja ohjauksen kehittämiseksi ja huomaamme olevamme oikealla polulla.

Saat oman koulutetun ohjaajan

Jokaiselle kouluttautuvalle lääkärille on nimetty oma, henkilökohtainen ohjaava lääkäri ja heille on varattu viikoittain työohjelmiin yhteistä ohjausaikaa. Kaikki ohjaajamme ovat käyneet lähiohjaajakoulutuksen tai erikoislääkärikouluttajavalmennuksen. Tapaan myös itse kaikki meille kouluttautumaan tulevat lääkärit jo ensimmäisinä perehdytyspäivinä sekä yhteisessä aloituskeskustelussa, joka pidetään ensimmäisten työviikkojen aikana yhdessä erikoistuvan ja ohjaavan lääkärin kanssa. Onkin mukavaa saada tavata uusia kollegoita ?

Vaasan terveyskeskuksessa työilmapiiri on lämmin ja joustava. Konsultaatiokynnys työyhteisössä on matala ja konsultaatioissa voidaan hyödyntää myös digitaalisia konsultaatiovälineitä, jolloin konsultaatiot sujuvat entistä mutkattomammin.

Joustavuus lisää työhyvinvointia

Työohjelmat laaditaan itse, mikä lisää työn joustavuutta. Tämä on saanut paljon kiitosta erikostuvien lääkäreiden antamassa palautteessa. Sektorityö on pyritty järjestämään erikoistuvan oman kiinnostuksen mukaisesti. Myös sektoritoimintaan perehdytetään. Perinteisen vastaanottotyön lisäksi erikoistuva pääsee työskentelemään esimerkiksi lastenneuvolassa, äitiysneuvolassa, perhesuunnitteluneuvolassa, traumapoliklinikalla tai sukupuolitautipoliklinikalla.

Koulutusmyönteisyyttä pyritään korostamaan ja kouluttautumiseen kannustetaan. Vaasassa järjestetään viikoittain säännöllistä toimipaikkakoulutusta. Lisäksi Pohjanmaan alueen erikoistuville järjestetään kuukausittain yhteistä ryhmäkoulutusta, missä koulutusaiheet valikoituvat lukukausittain ryhmän koulutustarpeiden mukaisesti. Ulkopuoliseen koulutukseen on mahdollista osallistua työajalla 10 päivää vuodessa ja tähän kannustetaan.

Onko pakko osata ruotsia?

Vaasassa pääset myös harjoittelemaan ruotsin kieltä. Itse olen suomenkielinen, mutta työn ohella ruotsin kieli on huomaamattani kehittynyt huimasti! Uuden kuntayhtymän alueella onkin jo alustavia suunnitelmia matalan kynnyksen kielikyvylle kaikille innokkaille kouluttautujille. Täällä pärjää hyvin vähän vähemmällä käytöllä olleella ruotsin kielellä. Työnkuvaa voidaan tarvittaessa mahdollisuuksien mukaan muokata kouluttautujan oma kielitaito huomioiden.

Vaasa on pidetty koulutuspaikka, lämpimästi tervetuloa!

Hanna Kujanpää, koulutusylilääkäri