fbpx

Erikoistumassa neurolla Sairaala Novassa

Sairaala Novan neurologiaan erikoistuva lääkäri Maiju Pohjolainen

Hei! Olen Maiju Pohjolainen, neurologiaan erikoistuva lääkäri. Valmistuin lääketieteen lisensiaatiksi vuonna 2018 Kuopiosta.

Olen työskennellyt Keski-Suomen keskussairaalan neurologian klinikassa syksystä 2019 lähtien. Tällä hetkellä olen ollut sijoitettuna neurologian poliklinikalle mutta alkuvaiheen erikoistuvana olin pääasiassa sijoitettuna neurologian akuuttiosastoille ja päivystykseen.

Perehdytys Sairaala Novassa

Olemme pyrkineet kehittämään jatkuvasti perehdytysohjelmaamme. Uudet lääkärit pyritään sijoittamaan sellaisiin työpisteisiin, että seniorilääkärillä tai kokeneemmalla erikoistuvalla on mahdollisuus perehdyttää käytännön työhön ensimmäisten päivien ja viikkojen aikana. Alun jälkeenkin seniorituki jatkuu vahvana, meillä esimerkiksi osastoilla ei tarvitse koskaan kiertää yksin vaan aina erikoislääkärin (tai loppuvaiheen erikoistuvan) kanssa. Meillä on erinomainen työyhteisö ja matalan kynnyksen tukea ja konsultaatiovastauksia saa kaikilta työkavereilta.

Omaan työnkuvaan ja työaikaan voi vaikuttaa

Olen toivonut nyt enemmän sijoitusta poliklinikalle ja toiveeseen on pystytty vastaamaan hyvin. Ilta- ja viikonloppupäivystysten määrä on ollut kohtalainen ja päivystysten määrään ja ajankohtaan on myös mahdollista vaikuttaa itse. Työaika on pysynyt pääosin sovitussa klo 8–15.45 joka päivä, ylitöitä tulee harvemmin. Työnkuormitus neurologialla on ollut erittäin maltillinen moniin muihin työpaikkoihini verrattuna.

Pelkkää positiivista palautetta työilmapiiristä

Työilmapiiri meillä on erinomainen. Luulisin, että iso syy siihen, että lähdin erikoistumaan neurologialle, oli halu palata takaisin Keski-Suomen keskussairaalan neurologian klinikkaan mahtavan amanuenssina vietetyn jälkeen. Ilmapiiristä ja uusien lääkäreiden vastaanotosta on tullut pelkkää positiivista palautetta. Kahvitaukoja ja lounastaukoja ehtii pitää ja työkavereihin tutustua varsin mukavasti!

Sairaala Novan neurologia on erinomainen valinta nuorelle lääkärille

Neurologia on erinomainen ja kehittyvä ala, jonka työtilanne on hyvä. Ja vaikka et erikoistuisi neurologiaan, alan kokemus antaa eväitä todella monelle muullekin alalle. Meillä on tosiaan erinomainen seniorituki, joten yksin ei tarvitse jäädä. Ilta- ja viikonloppupäivystyksiä tehdään pitkään (vuosia) ns. apupäivystäjän roolissa, tukena on aina erikoisalojen vastuupäivystäjä.

Keski-Suomen keskussairaala eli nykyinen Sairaala Nova on Suomen suurin keskussairaala, joten täällä on mahdollisuutta laajoihin reunapalveluihin. Neurologian palvelut ovat hyväksiluettavissa monille eri erikoisaloille. Terveyskeskuksiakin on lähialueilla useita ja yleislääketieteen palvelutkin pääsee suorittamaan helposti Jyväskylästä käsin.

Lämpimästi tervetuloa Jyväskylän Sairaala Novaan!

Maiju Pohjolainen, neurologiaan erikoistuva lääkäri
Sairaala Nova