fbpx

Usein kysytyt kysymykset

Miten MediApu eroaa vuokralääkäreitä välittävästä yrityksestä?

MediApu ei välitä vuokralääkäreitä, vaan rekrytoi lääkärit ja hammaslääkärit suoralla työsuhteella toimipaikkaan. Tällöin hyvinvointialue toimii lääkärin tai hammaslääkärin työnantajana ja palkanmaksajana.

Mikä on suora työsuhde?

Lääkäri tai hammaslääkäri on suorassa työsuhteessa hyvinvointialueelle, eli hänen työpanostaan ei vuokrata eteenpäin kolmannelle osapuolelle.

Onko sillä eroa, työllistynkö ylilääkärin vai MediAvun kautta?

Lopputulos on sama, eli työllistyt suoraan hyvinvointialueen palvelukseen. Kunta-asiakkaamme ovat ulkoistaneet lääkärirekrytoinnin meille, jotta ylilääkäreillä jää aikaa muihin työtehtäviin. Ylilääkärit voivat joskus olla vaikeasti tavoitettavissa, joten kauttamme saat helposti ja nopeasti yksityiskohtaiset, työsuhteeseen liittyvät tiedot sinua kiinnostavasta hyvinvointialueesta tai useasta toimipisteestä ympäri Suomen. Näin sinä saat vertailukelpoista tietoa useista eri vaihtoehdoista ja samalla ylilääkärin työ helpottuu.

Miksi en ottaisi itse yhteyttä toimipaikan ylilääkäriin?

Ottamalla yhteyttä MediApuun, säästät ylilääkärin aikaa. Ylilääkärit voivat olla kiireisiä ja tavoittaminen voi siksi olla vaikeaa, joten lisätietojen saanti ja töiden sopiminen MediAvun kautta on nopeampaa ja vaivattomampaa sinulle sekä ylilääkärille. Kun rekrytointi on ulkoistettu MediAvulle, hoidamme koko rekrytointiprosessin ylilääkärin puolesta.

Mitä on suorarekrytointi?

Suorarekrytoinnissa rekrytointiyritys (MediApu) toteuttaa asiakasorganisaation (hyvinvointialue) puolesta työntekijän, tässä tapauksessa lääkärin tai hammaslääkärin, rekrytoinnin. Ulkoistamalla rekrytointiprosessin, hyvinvointialueen ylilääkärillä jää aikaa keskittyä ydintoimintaansa samalla, kun MediApu etsii sopivia työntekijöitä heille.

Työllistyykö MediAvun kautta virkaan tai viran sijaisuuteen?

Kyllä, MediAvun kautta työllistyy suoraan työsuhteeseen virkaan tai viran sijaisuuteen.

Kuka toimii palkanmaksajana?

Palkanmaksajana toimii aina hyvinvointialue.

Onko teillä pelkästään terveyskeskuspaikkoja?

Kauttamme voi työllistyä terveyskeskusten lisäksi erikoissairaanhoidon sekä vankiterveydenhuollon työpaikkoihin.

Mitä etuja saan, kun työllistyn MediAvun kautta?

Työllistyt asiakkaamme palvelukseen täsmälleen samoin ehdoin, kuin muut jo työsuhteessa olevat lääkärit tai hammaslääkärit. Tämä on läpinäkyvää ja reilua. Töiden etsintävaiheessa sinua helpottaa se, että saat yhdellä yhteydenotolla tietoa kaikista asiakaspaikoistamme helposti ja nopeasti. Sinun ei tarvitse itse yrittää tavoittaa jokaista ylilääkäriä erikseen. Kauttamme kulkee myös nimetön palaute ylilääkärille tarvittaessa.

Välitättekö töitä amanuensseille?

Emme välitä. Sinulla täytyy olla vähintään LK4-oikeudet, jotta voit työllistyä MediAvun kautta.

Mikä on YEK?

YEK on yleislääketieteen erityiskoulutus. Sen sisältö vastaa aikaisemman perusterveydenhuollon lisäkoulutuksen sisältöä (ns. eurovaihe). Koulutus on edellytys oikeudelle toimia lääkärinä sairausvakuutuksen piirissä muissa Euroopan Unionin jäsenvaltioissa kuin Suomessa.

YEKin kesto Suomessa on kaksi vuotta. Tästä ajasta vähintään 9 kuukautta pitää olla terveyskeskuspalvelua ja 6 kuukautta työskennellä yliopiston hyväksymässä sairaalassa. Loput 9 kuukautta palvelusta voi suorittaa sairaalassa tai terveyskeskuksessa. Autamme tarvittaessa YEKin suunnittelussa.

Kertyykö palvelut?

Kyllä kertyy! Koska sovittu työsuhde MediAvun kautta on suora työsuhde julkisella sektorilla, palvelutkin kertyvät aina. Tähän kuuluvat terveyskeskuspalvelut, sairaalapalvelut, YEK-palvelut sekä erikoistumispalvelut.

Yhteydenottopyyntö