fbpx

Raahen terveyskeskuksessa ammattitaito kohtaa yhteisöllisyyden

Hei! Olen Ida, 27-vuotias lääkäri Oulusta. Puuhailen vapaa-ajalla milloin mitäkin: neulon, urheilen ja leivon. Tallillakin saatan piipahtaa ja saan uuden harrastusinnostuksen vähintään puolen vuoden syklillä!

Olen valmistunut lääkäriksi vuonna 2023. Olen ollut töissä yksityisellä puolella työterveyden sairasvastaanotolla, päivystänyt eri pisteissä ja tehnyt osittain myös tutkimustyötä. Nyt sitten tulin Raaheen tekemään YEK-terveyskeskusjaksoa.

Seniorikonsultti saa kiitosta

Näin alkuvaiheessa uraani koin, että vahva seniorituki olisi tärkein kriteeri työpaikalle. Raahessa vastaanoton puolella seniorikonsultti on niillä töin joka päivä, joten jatkuvasti ei tarvitse vilkuilla muiden potilaslistoja ja pohtia keneltä voisi kysyä neuvoa. Suuri tuki omalle jaksamiselle onkin jo tieto seniorikonsultin olemassaolosta takapiruna varsinkin alussa, kun alueen palvelujärjestelmät eivät ole tuttuja ja sen selvittelyyn kuluu aikaa.

Työviikkoni Raahessa sisältää kiireetöntä vastaanottoa ja vaivavastaanottoja, toimistotyötä omien potilaiden jatkojen osalta, vaihtelevasti myös lasten- ja äitiysneuvolaa, koululääkärityötä ja hoitajakonsulttina toimimista. Työn vaihtelevuus on mukavaa, kun ei ole kahta samanlaista päivää peräkkäin. Pidän myös siitä, että saman potilaan asioita saa hoitaa eteenpäin pidempään kuin aiemmissa työkokemuksissani, ja tätä kautta tulee erityyppisiä onnistumisen kokemuksia. Äitiysneuvola on lempisektorityöni, se on mielenkiintoista, vaihtelevaa ja haastavaa ja näin itse raskaana ollessa varmaankin myös ajankohtaisuus kiehtoo.

Parasta työssäni Raahessa on se, että seniorikonsultti on irrotettu potilastyöstä konsulttihommiin aina kyseiseksi päiväksi. Aiemmissa työpaikoissa on joutunut hakemaan, että keneltä voisi kysyä apua, ja se loi painetta selvitä itsekseen ongelmien kanssa ja loi siten epävarmuutta lisää päiviin, jota tässä työssä on jo ihan riittämiin.

Työmatkan hyödyt yllättivät!

Ajattelin ennen työjaksoa, että kimppakyydit ovat lähinnä taloudellisen säästön kannalta hyödyllisiä, mutta yllätyin positiivisesti siitä, miten hyödyin itse eniten ehkä juuri vertaistuesta ja siitä, että mieleen pyörimään jääneet työasiat pysty kollegoiden kanssa käsitellä jo työmatkalla ja sitten jättää vapaa-ajalla kotona jo taakseen. Erityisesti, kun välillä oli joku raskaampi päivä, oli mukavaa, kun sai käsitellä sitä vertaistuellisten kollegoiden kanssa eikä jäädä pyörittelemään mieleen ja purkaa lopulta puolisoon.

Työyhteisössä kaikki ovat todella mukavia ja auttavaisia. Monet käyvät samaan aikaan lounaalla taukohuoneessa, joten ihmisiin tutustui melko nopeastikin taukojen lomassa. Aina on olo, että saa ja pitääkin kysyä kaikki ”tyhmät” kysymykset mitkä mietityttävät ja sain kyllä aina myös niihin hyviä vastauksia.

Sovin työt Raaheen alun perin Mediavun kautta – Mediavun kanssa vuorovaikutus oli suoraviivaista ja helppoa, kaikkiin kysymyksiin vastattiin ja kun minun piti esimerkiksi viivästyttää töiden aloitusta, niin tämäkin onnistui ja hoitui sukkelaan.

Lääkärille, joka pohtii töitä Raahesta haluaisin sanoa, että Raahen terveyskeskuksessa on mukavat työkaverit joiden kanssa tehdä töitä, monipuolisuutta ja vaihtelevuutta löytyy eri sektoreiden ja myös potilasryhmien osalta ja koskaan et ole töissä yksin, vaan aina löytyy joku, jolta kysyä apua. Jos työmatkaa tuleekin, niin sen hyödyt voivat yllättää!