fbpx

Kalajoella nuori lääkäri saa hyvän alun uralleen

Lääketieteen kandi Lauri Oulasmaa

Olen Lauri Oulasmaa, 6.vuoden opiskelija Oulun yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa.

Olin kesän 2021 töissä Kalajoen terveyskeskuksessa vastaanoton lääkärinä. Työnkuvaani kuului kiireettömien vastaanottoaikojen lisäksi kiireaikoja, päivystystä ja ensiapuaikoja sekä infektiopolilla työskentelyä. Lisäksi tein yhtenä päivänä viikossa lastenneuvolatarkastuksia. Kesän aikana pääsin myös tekemään kutsuntaikäisten ennakkoterveystarkastuksia sekä vuositarkastuksia palveluasumisyksiköissä.

Seniorituki oli aina saatavilla

Kattava perehdytys tapahtui jo ennen varsinaisen työsuhteen alkua lääketieteen opintoihin kuuluvan terveyskeskusharjoittelujakson aikana. Perehdytyksessä pääsin aluksi seuraamaan monipuolisesti erilaisia lääkärinvastaanoton tilanteita, ja pian sainkin jo ottaa vastaan omia potilaita. Uusi potilastietojärjestelmäkin tuli tutuksi nopeasti, kun sitä pääsi itse rauhassa käyttämään, ja kattava paperinen opas oli suurena apuna. Myös sähköinen aakkostettu perehdytysopas oli tärkeä tuki monissa käytännön asioissa. Senioritukea oli aina saatavilla. Joka päivälle oli nimetty yksi seniorilääkäri konsultoimista varten, ja lisäksi muiltakin vanhemmilta kollegoilta sai aina nopeasti apua joko soittamalla tai kasvotusten.

Nuori lääkäri saa kysyä neuvoa

Kalajoen terveyskeskuksessa on mukava ja kannustava työilmapiiri, opiskelijat ja uudet työntekijät otettiin lämpimästi vastaan. Yhteistyö hoitajien ja muun henkilökunnan kanssa oli helppoa ja sujuvaa. Nuori lääkäri sai tämän tästä kysyä neuvoja käytännön asioihin liittyvien ongelmien kanssa, ja muu henkilökunta oli aina ystävällisesti ja kärsivällisesti auttamassa.

Kattava perehdytys ja auttava ilmapiiri ovat korvaamaton apu

Kalajoen terveyskeskuksessa nuori lääkäri saa kattavan perehdytyksen, ja hyvä seniorituki on aina saatavilla. Isona plussana on monipuolinen työnkuva, johon pääsee myös itse vaikuttamaan omien toiveiden mukaan. Oppimismyönteinen ja lämminhenkinen työilmapiiri on korvaamaton apu nuorelle lääkärille. Lisäksi asumis- ja muissa käytännön järjestelyissä saa helposti apua. Kalajoki kaupunkina tarjoaa loistavat mahdollisuudet liikkua ja nauttia kauniista luonnosta sekä monipuolisista vapaa-ajan aktiviteeteista.