fbpx

Vahvaa tukea koulutukseen Vaasasta

Kenelle: KandilleLisensiaatilleErikoislääkärille
Minimikoulutus:LK5
Toimipaikka:Vaasa
Työnkuva:Tk-lääkäri, YEK-vaiheen lääkäri, erikoistuva lääkäri
Työaika:Virka-aika
Päivystys:Ei virka-ajan ulkopuolista päivystysvelvollisuutta
Potilastietojärjestelmä:Pegasos

Vaasan terveyskeskukseen on lääkärin helppo tulla, sillä siellä tukena on aina ammattitaitoinen henkilökunta ja perehdytykseen sekä ohjaukseen panostetaan. Tästä Vaasa onkin saanut jo moneen otteeseen kiitosta NLY:n koulutuspaikkatutkimuksessa, ansaiten täydet viisi tähteä.

Vaasan tk:ssa toimii oma koulutusylilääkäri, joka vastaa mm. koulutuksista, koordinoi tutoroinnit, järjestää senioritukiasiat YEK-palveluita suorittaville yms., joten Vaasassa palveluiden suorittajille löytyy aina tuki, jolta kysyä apua!

Se, että terveyskeskuksessa on oma koulutusylilääkäri, kertoo paljon siitä, että koulutus, ohjaus ja laadukas seniorituki koetaan Vaasassa erittäin tärkeiksi asioiksi. Harvoissa terveyskeskuksissa nimittäin on panostettu lääkäreiden kouluttamiseen ja ohjaukseen niin paljon, että yhden erikoislääkärin työpanos pyhitetään pelkästään sille. Lisäksi Vaasan terveyskeskuksessa työskentelee alueeseen nähden poikkeuksellisen paljon erikoislääkäreitä, mikä takaa myös hyvät konsultaatiomahdollisuudet.

Monipuolinen terveyskeskuslääkärin työnkuva, jota voidaan painottaa eri sektoreille lääkärin oman kiinnostuksen mukaan. Vastaanottoajat 30–40 minuutin mittaisia eli saat rauhassa perehtyä potilaan tilanteeseen. Pääset halutessasi työn ohella virkistämään ruotsin kielen taitojasi kielimentorin avulla. Ruotsin kielen taito ei kuitenkaan ole edellytys työskentelylle.

Vaasan terveyskeskuksessa pääset työskentelemään moderneissa vastavalmistuneissa tiloissa, sillä loppuvuodesta 2022 valmistui uusi H-talo, johon alueen terveyskeskukset muuttivat.

Etäisyydet: n. 80 km Seinäjoelle, 240 km Tampereelle ja Turkuun 330 km

Kolme hyvää syytä tulla Vaasaan:  

  • Oma koulutusylilääkäri vastaa koko työpanoksellaan lääkäreiden perehdytyksestä, ohjauksesta, seniorituesta ja laadukkaista koulutusmahdollisuuksista.
  • Lääkäri saa aikatauluttaa oma työpäivänsä eli päättää itse missä kohtaa päivää esim. tekee kirjalliset työt, pitää tauot jne. 
  • Modernit vastavalmistuneet tilat
Pärjääkö Vaasan terveyskeskuksessa suomenkielisenä? Lue tästä Iidan kokemus!

Terveiset Vaasasta!

Olen Iida Hirn, Oulusta valmistunut lääketieteen lisensiaatti ja kotoisin Kanta-Hämeestä. 5. vuoden kandina mietin kesätyöpaikkaa Seinäjoen ja Vaasan terveyskeskuksen välillä. Tällöin päädyin liihottamaan valkotakin kanssa Seinäjoen terveyskeskuksen käytäville, koska Vaasassahan tunnetusti asuu myös ruotsinkielisiä, hui! Enhän ollut käyttänyt ruotsin kieltä koulun oppituntien ulkopuolella lainkaan, lukuun ottamatta muutamaa lyhyttä työjaksoa Vaasan keskussairaalassa.

Pian lääkäriksi valmistumisen jälkeen aloitin työt Vaasan terveyskeskuksessa, enkä voisi olla tyytyväisempi valintaani. Täällä pärjää todella hyvin suomenkielisenäkin! Vaasan terveyskeskuksessa työskentelee sekä suomen- että ruotsinkielisiä lääkäreitä, joten tarvittaessa potilaita voidaan ohjata heidän äidinkielestään riippuen toiselle lääkärille. Suurin osa ruotsia puhuvista potilaista on täysin kaksikielisiä, joten usein joustoa löytyy myös potilaiden puolelta.

Potilastyön lisäksi ruotsia voi kuulla niin työyhteisössä kuin vapaa-ajallakin, jolloin hieman unohduksiinkin jäänyt ruotsin kieli voi palautua mieleen kuin itsestään. Voin lämpimästi suositella Vaasan terveyskeskusta! Tervetuloa viiden tähden koulutuspaikkaan kannustavien ja osaavien kollegoiden seuraan!

Terkuin Iida

Haluatko kuulla lisää tästä paikasta?