fbpx

Lääkäriksi Helsinkiin

Kenelle: KandilleLisensiaatilleErikoislääkärille
Minimikoulutus:LK5
Toimipaikka:Helsingin kaupunki / terveysasemat
Työnkuva:Yleislääkäri avovastaanotolle
Työaika:Arkisin klo 8–16 / klo 8–20
Päivystys:Lisätiedot alla
Potilastietojärjestelmä:Apotti

Helsingin kaupungin terveysasemilla saat hyvän startin työllesi: kattava perehdytys ja mahdollisuus jatkuvaan kouluttautumiseen. Seniorituki on myös vahva – et jää yksin!

Rekrytoimme kaikille terveysasemille (21 kpl) Katso listaus ja kartta tästä >>

Idän terveysasemat: Kivikko, Kontula, Myllypuro, Vuosaari

Lännen terveysasemat: Haaga, Malminkartano, Munkkiniemi, Pitäjänmäki

Keskustan terveysasemat: Lauttasaari, Viiskulma, Kivelä

Keskisen Terveysasemat: Kalasatama, Laajasalo

Koillisen terveysasemat: Jakomäki, Malmi, Puistola, Suutarila

Pohjoisen terveysasemat: Maunula, Oulunkylä, Paloheinä, Pihlajanmäki

Työnkuva on monipuolista yleislääkärin avovastaanottoa. Lasten- ja äitiysneuvolaa sekä opiskeluterveydenhuoltoa on myös mahdollista tehdä sekä perustoimenpiteitä. Työnkuvaan kuuluu myös hoitopuheluita, sähköistä asiointia, hoitajien konsultaatioita sekä reseptin uusimista.

Helsingin kaupungilla on 19 terveysasemaa sekä terveys- ja hyvinvointikeskukset Kalasatamassa ja Vuosaaressa. Nuorten lääkäreiden koulutukseen ja ohjaukseen panostetaan. Aloittava lääkäri saa aina tuekseen oman ohjaajalääkärin ja terveysasemilla on järjestetty erikoislääkäritasoiset konsultaatiot. Esimerkiksi psykiatrian ja sisätautien erikoislääkärit käyvät kuukausittain konsultoimassa terveysasemilla. Hyvän konsultaatiotuen lisäksi asemilla työskentelevät supertutorit, jotka huolehtivat erikoistuvien ja YEK-vaihetta suorittavien lääkäreiden koulutuksesta ja ohjauksesta. Työnkuva suunnitellaan aina toiveiden mukaan.

Terveysasemilla on koulutusoikeudet usealle eri erikoisalalle. Esimerkiksi yleislääketieteen erikoistumiseen vaadittavat palvelut voi suorittaa Helsingin kaupungin terveysasemilla. Näin työsuhde ei välillä katkea ja lomaoikeuden pystyy hyödyntämään. YEK-koulutuksen (2 vuotta) voi suorittaa kokonaisuudessaan. Tämän lisäksi lääkäri voi suorittaa myös yleislääketieteen erikoislääkärikoulutuksen (geriatria, sisätaudit). Terveyskeskus- sekä sairaalajaksoa pystyy hyödyntämään myös muiden erikoisalojen runkokoulutukseen sekä yleislääketieteen erityiskoulutukseen.

Kiinnostavan työn ja asuinympäristön lisäksi kaupunki tarjoaa työntekijöilleen monenlaisia työsuhde-etuja, kuten kaupunkipyörien kausimaksu. Työn vastapainoksi Helsinki tarjoaa paljon näkemistä, kokemista ja tekemistä!

Päivystys: Kalastamassa tehdään myös iltatyötä, koska terveysasema on avoinna klo 8-20. Muilla terveysasemilla ei ole virka-ajan ulkopuolista päivystysvelvollisuutta.

Lue myös työskentelystä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa, neuvoloissa, sekä sairaaloissa.

Kolme hyvää syytä tulla lääkäriksi Helsinkiin:

  • Laaja tapahtuma- ja kulttuuritarjonta
  • Helppo liikkua julkisella liikenteellä
  • YEK-koulutusputken voi suorittaa kokonaisuudessaan (tk, sisätaudit, geriatria)

Haluatko kuulla lisää tästä paikasta?