fbpx

Lääkäriksi Helsinkiin koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoon

Kenelle: Lisensiaatille
Minimikoulutus:LL
Toimipaikka:Helsingin kaupunki / koulut
Työnkuva:Yleislääkäri koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoon
Työaika:Virka-aika. Sopimuksen mukaan
Päivystys:Ei päivystysvelvollisuutta 
Potilastietojärjestelmä:Apotti

Helsingissä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa työskentelee 30 kollegaa. Työnkuvaan kuuluvat terveystarkastukset, seurantakäynnit, konsultaatiot, monialaiset neuvottelut (oppilashuolto ja lastensuojelu) sekä asiantuntijatehtävät. Erityisesti huomioidaan yksilöllisen tarpeen mukaiset tarkastukset. Tehtävää suunniteltaessa voidaan huomioida toiveet työskennellä peruskoulussa tai toisella asteella (lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa). Konsultatiivisia palveluja tarjotaan toistaiseksi myös ammattikorkeakouluihin.  

Lähityöparina on terveydenhoitaja, ja yhteistyö on tiivistä muidenkin oppilashuollon ammattilaisten kanssa. Koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa on säännölliset koululääkäreiden kokoukset ja erinomainen yhteishenki. Yksikössä on useiden erikoisalojen edustajia, ja moni lääkäreistä on työskennellyt tehtävässään pitkään. Matalalla kynnyksellä voi konsultoida kollegaa. Työyhteisö kehittää yhdessä osaamista ja toimintaa lasten, nuorten ja perheiden terveyden edistämiseksi. 

Työaika on 38,25 tuntia viikossa.  Erikseen sovittaessa voi työskennellä osan työajasta neuvolassa tai terveysasemilla. Osa neuvolatyöstä toteutuu perhekeskuksissa, joissa työskennellään moniammatillisesti ja tarjotaan palvelua laajennetussa aukioloajassa klo 7-20. 

Perehdytys työhön tapahtuu yksilöllisen perehdytyssuunnitelman mukaisesti. Koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto tarjoaa hyvät kouluttautumismahdollisuudet, mahdollisuus säännölliseen työnohjaukseen ja kokeneen kollegan mentoriksi. 

Sopimalla yliopiston kanssa lääkärintyö neuvolassa ja koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa voidaan sisällyttää yleislääketieteen erikoislääkäritutkintoon. 3 kk työstä voidaan yliopiston hyväksyessä lukea terveyskeskuspalveluun myös muilla erikoisaloilla. 

Kolme hyvää syytä tulla Helsingin kaupungille lääkäriksi: 

  • Laaja tapahtuma- ja kulttuuritarjonta 
  • Helppo liikkua julkisella liikenteellä 
  • YEK-koulutusputken voi suorittaa kokonaisuudessaan (tk, psykiatria, sisätaudit, geriatria) 

Haluatko kuulla lisää tästä paikasta?