fbpx

Salon terveyspalvelut – räätälöi oma työnkuvasi

Kenelle: KandilleLisensiaatilleErikoislääkärille
Minimikoulutus:LK4
Toimipaikka:Salo
Työnkuva:Tk-lääkäri vo-työhön sekä osastolle
Työaika:Virka-aika.
Päivystys:Oma päivystys päivittäin klo 8–24
Potilastietojärjestelmä:Lifecare

Salo on noin 51 800 asukkaan kaupunki Varsinais-Suomessa, noin 50 km matkan päässä Turusta. Kaupunkiasumisen lisäksi Salosta löytyy useita asuinalueita vesistöjen ja luonnon läheisyydestä. Etäisyys Turkuun on 30–45 min autolla ja matkan voit taittaa myös junalla.

Salon terveysasemista suurimmat ovat Pääterveysasema, Läntinen terveysasema ja Halikon terveysasema, jotka kaikki sijaitsevat alle 5 km etäisyydellä Salon keskustasta. Lääkäreiden vastaanotot toimivat myös pienemmillä sivuasemilla Perniössä, Kuusjoella Kiikalassa ja Kiskolla.

Virkamäärä avoterveydenhuollossa on yhteensä 35 lääkäriä ja osastoilla on 7 lääkärin virkaa. Päivystys toimii päivittäin klo 8-23 Salon sairaalassa, pääterveysaseman kanssa samassa rakennuksessa. Terveyskeskuksen lääkäreillä on lähtökohtaisesti päivystysvelvollisuus.

Salossa tehdään monipuolista yleislääkärin työtä, jota räätälöidään oman kiinnostuksen mukaan. Lääkäri voi tehdä esim. äitiys- ja lastenneuvolaa, perhesuunnitteluneuvolaa, koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoa, kotisairaalaa ja asumispalveluita. Työskentely voi tapahtua joko terveyskeskusvastaanotolla, päivystyksessä tai osastoilla omien kiinnostusten ja koulutustarpeiden mukaan. Myös osa-aikaisuus on mahdollista.

Salossa lääkäri pääsee työskentelemään osana ammattitaitoista ja kokenutta henkilöstöä. Talosta löytyy useita erikoislääkäreitä ja kokeneita erityispätevyyden omaavia hoitajia. Nuorille lääkäreille nimetään oma tutorlääkäri, jonka työpiste sijaitsee samalla terveysasemalla.

Erinomaisen seniorituen lisäksi Salo tunnetaan koulutusmyönteisenä työnantajana ja talon ulkopuolisiin koulutuksiin kannustetaan osallistumaan. Talon sisäisestä koulutustarjonnasta pidetään myös huolta, mistä loistavana esimerkkinä toimii perjantaisin järjestettävä 1,5 h koulutustilaisuus terveyskeskuksen lääkäreille. Koulutuksen sisältöä rakennetaan lääkäreiden toiveiden mukaisesti ja erikoissairaanhoidon lääkäreitä kutsutaan puhumaan toivotuista aiheista.

Terveysasemien työyhteisöissä henkilöstö viihtyy ja niillä vallitsee yhdessä tekemisen meininki. Toimintaa kehitetään ja työntekijä pääsee vaikuttamaan asioihin mm. terveysasemakohtaisesti järjestettävissä henkilöstön viikkokokouksissa.

Päivystys:  Oma päivystys päivittäin klo 8–23 

Etäisyydet: Turku noin 50 km, Helsinki noin 115 km 

Kolme hyvää syytä tulla Saloon:  

  • Erinomainen seniorituki ja paljon erikoislääkäreitä konsultoitavissa 
  • Hyvät päivystysmahdollisuudet pääterveysaseman tiloissa 
  • Lääkäri voi vaikuttaa omaan työnkuvaan ja suunnitella itse työpäivän rakenteen

Haluatko kuulla lisää tästä paikasta?