fbpx

Lääkäriksi Rauman osastoille

Kenelle: KandilleLisensiaatilleErikoislääkärille
Minimikoulutus:LK4
Toimipaikka:Rauma
Työnkuva:Lääkäri osastotyöhön
Työaika:Virka-aika, liukuva työaika
Päivystys:Ei päivystystä
Potilastietojärjestelmä:LifeCare

Hyviä syitä työllistyä Rauman osastojen omaksi lääkäriksi:

  • Tiimissä arvostavat toisiaan koulutustaustasta riippumatta, jokainen on omalla alallaan tärkeä eikä työ onnistuisi ilman kaikkia ammattiryhmiä.
  • Työntekijöiden hyvinvoinnista pidetään huolta ja ylilääkärin puoleen voi aina kääntyä.
  • Raumalla on mukavista ja nuorekkaista kollegoista koostuva työyhteisö
  • Mahdollisuus kerryttää 3 kk geriatrian palveluita!

Osastot on jaettu kahteen osaan, joiden molemmissa päissä on sairaanhoitajia, lähihoitajia ja lääkäri. Osastoilla on myös fysioterapeutteja, osastonsihteeri ja kotiutushoitaja. Osastoille on vastikään hankittu kannettava UÄ.

Etäisyydet: Turkuun 90 km, eli noin 1 tunnin ajomatka ja Poriin 50 km, eli noin 40 min ajomatka

Liukuvalla työajalla joustavuutta työn ja muun elämän yhteensovittamiseen!

Päivittäinen työaika on keskimäärin 7 t 39 min/pv eli 38 t 15 min/vk. Osastotyössä on tärkeää olla paikalla klo 8.30–15.00, mutta käytössä on liukuva työaika. Aamuliukuma on klo 7–9 ja iltapäiväliukuma klo 15–18.

Lyhennettyä työaikaa voi tehdä, mutta mieluiten päivittäistä työaikaa lyhentämällä. Neljä päiväinen työviikko vaatii erityisjärjestelyjä, mutta ei ole mahdoton. Pieni osa työstä voidaan tehdä erikseen sovittaessa etänä.

Miltä tyypillinen työpäivä näyttää Rauman osastoilla?

Aamupäivisin potilaat kierretään. Tämän jälkeen potilaita kotiutetaan, tehdään konsultaatioita, tulotekstejä uusista potilaita ja loppuarvioita lähtevistä potilaista. Tarkastetaan päivän tuloksia ja tehdään tarvittavat toimenpiteet.

T3-osastolla potilaat tavataan kierrolla päivittäin, T1 ja T2-osastoilla potilaat kierretään 2–3 kertaa viikossa huoneissa ja muina päivinä ns. paperikiertona. Kierrot tehdään yhdessä sairaanhoitajan kanssa. Kierrot loppuvat viimeistään kello 12. Kerran viikossa on moniammatillinen kierto, jolloin potilaat käydään yhdessä läpi hoitajien, lääkärin, fysioterapeutin ja kotiutushoitajan kanssa. Näillä kierroilla potilas ei ole läsnä.

Mikäli lääkäri on kandidaatti tai kokematon vastavalmistunut lääkäri, niin hänelle järjestetään seniorikierto 1–2 kertaa viikossa sen mukaan, miten paljon lääkäri tarvitsee tukea. Seniori on helposti konsultoitavissa monta kertaa päivässä.

Miten perehdytys on järjestetty?

Uudet lääkärit saavat kattavan perehdytyksen. Kesäisin järjestetään kandeille perehdytystilaisuuksia. Muutoin perehdytys tapahtuu ensimmäisten päivien aikana työn ohessa. Kandeilla on kirjallisesti nimetty ohjaaja. Kaikkien kokemattomien lääkärien kanssa kierretään alkuun yhdessä.

Seniori on helposti konsultoitavissa monta kertaa päivässä, koska hän työskentelee vain osastoilla eikä muualla. Uudet lääkärit eivät jää yksin. Kokeneempien lääkärien perehdytys muovataan yksilöllisesti jokaisen lääkärin tarpeen mukaan. Ylilääkäri on käytettävissä haasteellisten tilanteiden pohdinnassa.

Millaiset konsultaatiomahdollisuudet ovat?

Yksi osastonlääkäreistä on yleislääketieteen erikoislääkäri. Osastoilla työskentelee myös palliatiivisen lääketieteen erityispätevyyden omaava anestesialääkäri. Ylilääkäri on sisätautien erikoislääkäri ja on konsultoitavissa etänä ei-kiireellisissä kysymyksissä. Hoitajia on hyvin kokeneita ja sitten kokemattomampia laidasta laitaan.

Satasairaalan reumapoliklinikka toimii Rauman sairaalan tiloissa. Talossa on myös geriatri, gastroenterologi ja skopiayksikkö sekä ihotautilääkäri. Satasairaalassa on useilla erikoisaloilla oma konsultaatiopuhelin. YEK-vaihetta suorittaville järjestetään asiaan kuuluvat ohjaukset ja tutortunnit. Rauman osastoilla on mahdollista kerryttää geriatrian palveluita 3 kk!

Haluatko kuulla lisää tästä paikasta?