fbpx

Lääkäriksi Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelle Keusoteen

Kenelle: KandilleLisensiaatilleErikoislääkärille
Minimikoulutus:LK5
Toimipaikka:Keusote / terveyskeskukset
Työnkuva:Terveyskeskuslääkäri
Työaika:Virka-aika
Päivystys:Virka-aika. Mahdollisuus päivystää Hyvinkään sairaalassa.
Potilastietojärjestelmä:Omni360

Tule lääkäriksi Keusoteen, Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelle. Keusotessa viihtyvät kokeneet lääkärit sekä uransa aloittajat!

Keusoteen kuuluvat: Hyvinkää, Tuusula, Järvenpää, Mäntsälä, Pornainen ja Nurmijärvi. Alueella on yhteensä 10 terveysasemaa sekä viisi tk-sairaalaa.

Keusotessa voi tehdä monipuolista yleislääkärin tai erikoislääkärin työtä moniammatillisissa tiimeissä ja työskennellä eri toimipisteissä. Sektoritöistä voi tehdä mm. äitiys- ja lastenneuvolaa, koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoa.

Työsuhteen alussa lääkärin työjärjestys tehdään siten, että uusi lääkäri varmasti pärjää ja oppii talon tavat sekä potilastietojärjestelmän. Jokaiselle työhön tulevalle lääkärille räätälöidään oma perehdytysohjelma.

Kokeneet seniorilääkärit auttavat nuorempia kollegoitaan päivittäisessä työssä ja nuorille lääkäreille on omat tutorohjaajat. Hyvinkään sairaalasta konsultaatiotuen saa aina tarvittaessa. Lääkärit tekevät pääosin itse työjärjestyksensä ja yksilölliset toiveet sekä työjärjestelyt pystytään toteuttamaan hyvin.

Työviikko Keusotella
 • Kandin työviikko sisältää kiireettömien potilaiden läsnävastaanottoa, akuuttipotilaiden hoitoa, valikoidusti toimenpiteitä, tutkimustulosten käsittelyä, puheluita ja reseptien ”kirjoittamista”.
 • Ylen erityiskoulutusta (YEK) tekevä tai erikoistuja toimii edellisten lisäksi konsulttina, tekee toimenpidepäiviä ja sektorityötä (neuvolat, koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto). Konsulttityötä on enemmän, kokemuksen karttuessa.
 • Erikoislääkäri tai kokenut tk-lääkäri voi muokata työtään erikoisalan ja kokemuksen mukaan. Esim. voit tehdä työtä vain perhekeskuspalveluissa.
YEK ja erikoistuminen Keusotella

Keusotella on koulutussopimus Helsingin yliopiston kanssa. Erikoistumispalveluita voi suorittaa yleislääketieteeseen, fysiatrialle ja geriatrialle.

Kun suoritat palveluita samalla työnantajalla, palkallinen kesälomakaan ei jää haaveeksi. Ulkopuolisiin koulutuksiin pääsee n. 10-12 päivänä vuodessa ja voit saada myös työnohjausta.

Työ akuuttiosastoilla

Akuuttiosastot toimivat neljässä toimipisteessä (Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä ja Nurmijärvi) ja vastaavat pth:n osastohoidosta. Seniori on paikalla/puhelimen päässä joka päivä ja kiertää vähintään kerran viikossa.

 • Akuuttiosastotyö sopii lääkärille ja kandille 4. vuoden opintojen jälkeen. Voit työskennellä määräaikaisessa työsuhteessa tai sijaisuuksissa.
 • Voit suorittaa myös yleislääketieteen tai geriatrian erikoistumispalvelua, palliatiivisen- ja päihdelääketieteen erityisyksikkökoulutusta tai YEK-jaksoa hyvässä ohjauksessa
 • H-sairaala toimii HUS Hyvinkään sairaalan yhteydessä. Sairaalassa on kolme akuuttiosastoa ja 114 paikkaa. Akuuttisairauksien lisäksi osastoilla hoidetaan palliatiivista hoitoa, psykogeriatrista hoitoa sekä päihde- ja vierotushoitoa tarvitsevia potilaita niiden hoitoon keskittyvissä tiimeissä.
 • JUST Järvenpään sosiaali- ja terveyskeskuksen akuuttiosastolla on 54 paikkaa.
 • Mäntsälän 36 paikkainen akuuttiosasto sijaitsee Mäntsälän terveysasemalla
 • Nurmijärvellä on 38-paikkainen akuuttiosasto uusissa keväällä 2022 valmistuneissa tiloissa, Kirkonkylän terveysaseman tiloissa

Päivystys: Virka-ajan ulkopuolella mahdollista Hyvinkään tk-sairaalassa

Etäisyydet: Helsinki 50-60 km, Hämeenlinna 50 km. Junalla kulkee Helsingistä n. 40 minuutissa. Terveyskeskukset sijaitsevat lyhyen kävelymatkan päässä juna-asemalta. Mäntsälässä loppumatkalle saa työnantajan kustantaman taksin.

Kolme hyvää syytä työskennellä Keusoten omana lääkärinä:  

 • Ollut valmis sote-alue jo pitkään. Lääkäri pääsee vaikuttamaan toimintaympäristöön!
 • Toiveesi huomioidaan työnkuvassa ja vastaanottoaikojen pituudessa.
 • Seniorituki! Jokaisella uudella jatkokoulutettavalla (erikoistuvat, YEKit) lääkärillä on oma ohjaaja, jonka kanssa tavataan säännöllisesti. Vakiintuneet koulutuskäytännöt ja tiivis yhteistyö oman alueen sairaalan kanssa.

Haluatko kuulla lisää tästä paikasta?