fbpx

Työviikkoni Sairaala Novan psykiatrialla

Inari Burton

Kertomus työviikostani,

Terveiset Sairaala Novan psykiatrialta! Työskentelen psykiatriaan erikoistuvana lääkärinä nyt somatopsykiatrian ja syömishäiriöiden hoitomalleissa. Edeltävän 2,5 vuoden aikana olen nähnyt monia osastoja toiveideni mukaan ja työskennellyt myös aiemmin avohoidossa. Päivystyksiä on ollut noin kerran kuussa. Nykyisessä työpisteessä tapaan viikoittain potilaita molemmista hoitomalleista. Somatopsykiatrian työtehtävissä tapaan potilaita myös somatiikan osastoilla. Tässä työssä voin yhdistää aiempaa työkokemustani mm. työterveyshuollosta ja fysiatrialta.

Yleensä maanantaisin minulla on vastaanotto- ja puhelinaikoja potilaille. Tiistaisin minulla on aamusta potilastyötä ja sitten syömishäiriöiden hoitomallin tiimi, jossa yhdessä käsittelemme potilaita moniammatillisesti erikoislääkärin johdolla. Olen aloittanut työt neuromodulaatiohoitojen parissa aiemmin TMS-hoidon osalta ja nyt myös ECT-työryhmässä. Joulun alusviikolla tiistaina osallistuin ECT-työryhmän palaveriin, jossa käsittelimme lähetteitä ja ECT-hoitojen toteutukseen liittyviä asioita erikoislääkärin ohjauksessa. Päivä jatkui erikoistuvien koulutuksella.

Keskiviikkoaamuisin on psykiatrian avohoidon lääkäreiden yhteinen meeting. Silloin käydään läpi ajankohtaisia asioita, ja kollegoilta on mahdollista kysyä kliinisesti askarruttavia asioita. Tämän jälkeen minulla on vastaanottoa ja sitten somatopsykiatrian työryhmän yhteinen tiimiaika hoidon suunnitteluun ja potilasasioiden käsittelyyn moniammatillisesti. Työryhmässä on aina ylilääkäri paikalla, ja ylilääkäri Tuula Pesonen ohjaa erikoistuvaa tiimin aikana ja erillisen, viikoittaisen ohjaustunnin aikana. Tuulalla on vuosien kokemus yleissairaalapsykiatrialta ja syömishäiriöistä. Lisäksi Tuula on ansioitunut mm. tutkimuksen ja oppikirjojen kirjoittamiseen saralla. On mahtava tilaisuus saada työskennellä Tuulan ohjauksessa. Tiimin jälkeen käymme kollegoiden kanssa yhdessä syömässä ja sitten hoidan kirjallisia potilasasioita ennen ryhmätyönohjausta.

Torstaisin minulla on pääsääntöisesti vastaanottoja ja puhelinaikoja. Perjantaisin teen myös potilastyötä ja iltapäivisin on neuromodulaatiohoidoista TMS-työryhmän palaveri, jossa käsittelemme saapuneet lähetteet ja suunnittelemme potilaiden TMS-hoitojen toteutusta. Myös TMS-tiimissä erikoislääkäri ohjaa erikoistuvaa.

Kokonaisuudessaan koen työn psykiatrialla olevan hyvin monipuolista. Pidän tärkeänä osasto- ja avohoidon yhteistyötä, ja työskentely molemmissa tahoissa on siten tärkeää. Koulutukset toteutuvat professorin ja kliinisen opettajan ohjauksessa. Koulutuksesta olen saanut paljon apua käytännön työhön, ja toteutus on ollut toimiva. Myös talon ulkopuolisiin koulutuksiin on ollut mahdollista osallistua. Kaikilla on oma erikoistumissuunnitelmansa ja toiveita sijoitusten suhteen on kuunneltu. Halutessaan erikoistuva voi tehdä myös tutkimustyötä, mutta tähän ei ketään painosteta. Työmahdollisuudet ovat laajat ja erikoistuvien toiveita kuunnellaan Novan psykiatrialla. Työvoimapula meillä on jatkuva, joten siksi olisi mahtava saada juuri sinut mukaan työskentelemään kanssamme. Mielenterveyden häiriöt ovat lisääntyneet viime vuosina ja nopeasti COVID-19-pandemian myötä. Siksi kaikilla erikoisaloilla psykiatrian osaaminen on entistäkin tärkeämpää.

Tervetuloa Novaan psykiatrialle!

Inari Burton, LT
Psykiatriaan erikoistuva lääkäri